Op 25 augustus 2021 heeft Ronde Tafel 129 in samenwerking met de Vrienden van Sinnehiem twee beleeftafels overhandigd aan twee zorginstellingen in de regio. De beleeftafel is een tafel met een groot touchscreen waarop foto’s en video’s bekeken kunnen worden van vroeger en waarop veel spellen te spelen zijn. Het is als het ware een mega-iPad die erg gebruiksvriendelijk is en gemakkelijk te verplaatsen is naar elke woonkamer.

De twee beleeftafels zijn cadeau gedaan aan het woonzorgcentrum Sinnehiem in Haulerwijk en aan Rikkingahof in Oosterwolde. Het geld voor de beleeftafels is ingezameld door de verkoop van kerstpakketten en relatiegeschenken. Het is geweldig dat Ronde Tafel 129 en de Vrienden van Sinnehiem op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van de bewoners van deze zorginstellingen.

De overhandiging van de beleeftafels vond plaats in aanwezigheid van vertegenwoordigers van Ronde Tafel 129, de Vrienden van Sinnehiem en de zorginstellingen. De reacties op de beleeftafels waren erg positief. De bewoners van de zorginstellingen zijn erg enthousiast over de nieuwe aanwinsten en kunnen niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

De beleeftafels zijn een geweldige manier om de bewoners van de zorginstellingen een leuke en interactieve bezigheid te bieden. Het spelen van spellen en het bekijken van foto’s en video’s van vroeger kan herinneringen oproepen en kan de bewoners helpen om verbonden te blijven met de wereld om hen heen.

Ronde Tafel 129 is erg blij dat ze op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van de bewoners van deze zorginstellingen. Het is fantastisch om te zien dat de beleeftafels met zoveel enthousiasme zijn ontvangen en we hopen dat ze een waardevolle aanvulling zullen zijn op het dagelijks leven van de bewoners.