Ronde Tafel Ooststellingwerf

Ronde Tafel 129 bestaat uit mannen tussen de 25 en 40 jaar. Op dit moment bestaat onze tafel uit 15 leden. Wij zijn allen werkzaam of woonachtig binnen Ooststellingwerf. Het doel van onze Tafel is enerzijds het ondersteunen van goede doelen en service projecten, anderzijds gaat het om het bevorderen van de contacten tussen Tafelaars uit Ooststellingwerf. Zo ontstaat er een hechte band door het gezamenlijk doen van projecten voor de samenleving en door leuke en boeiende activiteiten te ondernemen.

Enkele voorbeelden van service projecten die afgelopen jaren zijn gedaan waren Dining with the Stars en de Duckrace in Oosterwolde, waarbij geld werd ingezameld voor een sportveld bij Talant in Beetsterzwaag. Verder de 112-dag in Oosterwolde als afronding van het opzetten van een AED-kring in Ooststellingwerf. Recent een mooi Oktoberfest georganiseerd op de Doevekampe te Oldeberkoop.

Verder organiseren wij ieder jaar een kerstdiner voor ouderen voor alleenstaande bejaarden in de week voor de kerst.
Activiteiten die ondernomen worden zijn een jaarlijks bezoek van de Euromeeting bij een andere Europese Ronde Tafel met nr. 129. Ook is het jaarlijkse ski weekend een van de hoogtepunten. Verder organiseren wij voor de gezinnen van de Tafelaars paaseieren zoeken, een herfstwandeling en komt Sinterklaas de kleintjes altijd verwennen.

Kort samengevat zijn wij een zeer actieve Tafel die minimaal 2 keer per maand bij elkaar komt. Hierbij is altijd veel aandacht voor de goede doelen die ondersteund worden en voor onderlinge relatie tussen de Tafelaars.

 

Wat is de Nederlandse Tafelronde? (www.roundtable.nl)

De Nederlandsche Tafelronde, een actieve en inspirerende service-organisatie. Een vereniging die onderlinge vriendschap bevordert, die tegelijkertijd stimuleert dat kennis, ervaringen en meningen veelvuldig worden uitgewisseld en die zo bijdraagt aan de ontwikkeling en ontplooiing van al haar leden. Dit is -kort en bondig- de Nederlandsche Tafelronde. Een club voor mannen tussen de ca. 25 en maximaal 40 jaar. Een serviceclub, dat zeker. Want naast (internationale) vriendschap en persoonlijke ontplooiing is het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap minstens zo belangrijk.

Een actieve Tafelaar kan veel aan zijn lidmaatschap hebben. Tafelavonden, die tweemaal per maand worden gehouden, zijn veelal het platform van boeiende discussies, vaak naar aanleiding van een presentatie van één van de leden of een gastspreker. De kennis, maar ook de typische problemen van iemand met een ander beroep, andere inzichten, persoonlijke ervaringen en meningen, vrijwel iedere Tafelaar biedt wel iets.

Round Table International (www.rtinternational.org)

Het onderhouden van internationale contacten krijgt binnen de Nederlandsche Tafelronde veel aandacht. Het is immers één van de doelstellingen om vriendschap en wederzijds begrip ook op internationaal niveau te bevorderen. Daarnaast hebben landelijke serviceprojecten soms een internationaal karakter.

Veel lokale Tafels onderhouden nauwe banden met buitenlandse Tafels met hetzelfde Tafelnummer, onder meer middels de jaarlijkse ‘Euromeetings’. Op deze manier kan elke Tafelaar een informeel internationaal netwerk ontwikkelen, iets wat zonder de Tafelronde een vrijwel ondoenlijke zaak is.

Tafelronde 129 Ooststellingwerf onderhoudt internationale contacten met RT129 Hinckley in Engeland, TR129 Amiens in Frankrijk, RT129 Böblingen-Sindelfingen Duitsland, RT129 Jönköping in Zweden, RT129 Otterup in Denemarken, RT129 Vryheid Southern Africa en RT129 Bangalore in India.

Tafels in Nederland

Wij zijn Tafelronde 129. Dat betekent meer zijn in Nederland. Via onderstaande button kunt u een overzicht opvragen van alle Tafelrondes in Nederland.