25 september is de Playground geopend bij de Zeuvenakkers in Appelscha. Wegens COVID-19 mochten daar helaas maar een beperkt aantal personen bij aanwezig zijn, maar hebben we toch deze mooie foto kunnen laten schieten door Rens Hooyenga.

In de zoektocht naar een lokaal serviceproject komen wij in september 2017 in contact met OBB Zeuvenakkers in Appelscha, een specialistische opvang voor mensen met een licht verstandelijke beperking en onderdeel van stichting Trajectum Zeuvenakkers behandelt hierbij cliënten om de problemen die ze ervaren op te heffen, te verminderen of hanteerbaar te maken.
Een onderdeel van deze behandeling is sport, dit is niet alleen gezind maar geeft de mensen ook energie en werkt als uitlaatklep voor bijvoorbeeld stress. Echter waren er onvoldoende voorzieningen om deze mensen “veilig”te laten sporten.
Als Ronde Tafel zijn wij de uitdaging aangegaan om een playground te realiseren op het terrein van de Zeuvenakkers in Appelscha. Om dit project te kunnen financieren zijn er kerstpakketten verkocht waarbij de afdeling hout van de Zeuvenakkers de nodige kratjes en kisten hebben gemaakt om de pakketten een persoonlijk tintje te geven. Daarnaast zijn er met samenwerking van Restaurant de Hildenberg enkele Charity Diners georganiseerd waarbij de tafelaars zeld in de bediening en keuken stonden. Met al deze acties is het gehele budget van ongeveer €40.000,00 bij elkaar gehaald en kon begin dit jaar begonnen worden met de aanleg van de playground met behulp van diverse lokale bedrijven. Door corona liep de uitvoering maar vooral de overhandiging van de playground wat vertraging op maar afgelopen 25 september is dan toch in klein comite de playground overhandigd aan stichting Trajectum