Op 21 mei 2020 heeft Ronde Tafel 129 een mooi gebaar gemaakt naar de bewoners van verzorginginstellingen in Oosterwolde, Haulerwijk en Appelscha. In een tijd waarin iedereen door corona opgesloten zit en het ook nog eens erg warm was, heeft de Ronde Tafel schepijs rondgebracht met een authentieke bakfiets.

De reacties van de bewoners waren hartverwarmend. Het was mooi om de blije gezichten te zien en om te horen hoe lekker ze het ijs vonden. Het was een geslaagde actie waarbij we hebben geprobeerd om een beetje vrolijkheid en verkoeling te brengen in een moeilijke en warme periode.

Het is mooi om te zien hoe Ronde Tafel 129 zich blijft inzetten voor de lokale gemeenschap en altijd op zoek is naar manieren om iets positiefs te doen voor anderen. Dit initiatief is daar een mooi voorbeeld van en we zijn trots op onze leden die zich hiervoor hebben ingezet.

We hopen dat we in de toekomst nog veel meer van dit soort mooie acties kunnen organiseren.