Oldeberkoop werd zaterdag overspoeld door Heidi’s en Anton’s. Ronde Tafel 129 uit Ooststellingwerf hield voor de derde keer een Oktoberfest.

Het feest in Tiroler sfeer bleek een succes; er kwamen meer bezoekers dan op de eerste twee edities. Op het feest, dat werd gehouden aan de Doevekamp, kwamen 425 bezoekers af. Ze waren vrijwel zonder uitzondering uitgedost als Heidi en Anton uit Tirol. De bezoekers in lederhosen en dirndl’s vermaakten zich prima.

Voor een bedrag van vier tientjes per persoon konden bezoekers de hele avond onbeperkt bier, wijn of fris drinken en bratwurst eten. Voor tien euro extra konden de feestgangers zich van en naar het feest laten vervoeren met pendelbussen. Deze reden door de hele gemeente. Ook hiervan werd meer dan in de vorige edities gebruik gemaakt.

De band Wir Sind Spitze! uit Zuid-Limburg zorgde er met een mix van volksmuziek, dance, Duitse schlagers en moderne hits voor dat de sfeer er al snel goed in zat. De organisatie van het feest is mede te danken aan de vele sponsoren, tachtig in totaal, die er met een financiële of materiële bijdrage voor hebben gezorgd dat er zoveel mogelijk geld overbleef na afloop van het feest.

De opbrengst van het Oktoberfest komt ten goede aan onder meer de stichting Sport Support Ooststellingwerf. ‘Over andere doelen wordt nog nagedacht. Suggesties zijn altijd welkom,’ aldus een tevreden Laurent Twint, voorzitter van de Oktoberfestcommissie.

De sfeer was de hele avond opperbest en het feest is zonder opstootjes verlopen. Het Oktoberfest is keurig volgens de afgegeven vergunning verlopen, zo liet de politie weten. De muziek was op tijd uit, de bierkraan werd tijdig dichtgedraaid en iedereen was om twee uur van het terrein af. Omstreeks tien over één reed een ambulance het terrein op om iemand te behandelen. Twee grote passagiersbussen en diverse taxi’s vervoerden de feestgangers.

Twint wil de bezoekers ‘dan ook zeker bedanken voor hun gezelligheid’. ‘We hopen volgend jaar weer meer mensen te verwelkomen.’ Een datum voor het Oktoberfeest van volgend jaar is al gepland. Het feest wordt dan gehouden op zaterdag 14 oktober. ‘Wat de opbrengst is, waar deze uiteindelijk naar toe gaat en hoe de voorbereidingen voor volgend jaar verlopen, is te volgen op onze website,’ zegt Twint.